BURSA / YILDIRIM - Şeh.Kurmay Binb.Ufuk Bülent Yavuz İlkokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Yurdumuzun çeşitli yörelerinden göç eden yurttaşlarımız ile Balkan Ülkelerinden göç eden soydaşlarımızın İsabey Köyünün Güneybatısındaki arazilere yerleşmesi ile oluşan mahallemiz, 1999 yerel seçimlerinde tüzel kişilik kazanarak Demetevler Mahallesi olarak İsabey köyünde ayrılır.

Demetevler mahallesi Muhtarlığının kurulması ile mahalleye okul yaptırma çalışmalarının ilk örgütlü girişimi olarak Demetevler Mahallesi  Sağlık Ocağı ve Okul Yaptırma Yaşatma Derneği kurulur.

Derneğin girişimleri sonucu 15 Eylül 2000 tarihinde 32 derslikli, kapalı spor salonlu okul inşaatına başlanır. Ödenek sıkıntısı ve ve yaşanan ekonomik krizler nedeni ile inşaat mütaahhidi iş bırakır.

2002 yılı Aralık ayında yeniden ihaleye çıkarılan inşaat, 2002-2003 Eğitim Öğretim yılının 2. dönemine yetiştirilmiştir.

Okulumuz Demetevler İlköğretim Okulu adıyla kurucu okul müdürü Özgür KOCA yönetiminde  03 Mart 2003 tarihinde eğitim öğretime açılmıştır. Okulumuz açıldığı bu tarihte 610 öğrenci, 11 sözleşmeli 15 sınıf öğretmeni, 8 i sözleşmeli 14 branş öğretmeni 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı ile hizmete girmiştir.

Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı ve Yıldırım Kaymakamlığının teklifleri üzerine 21.03.2003 tarihli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Komisyonu kararı ile okulumuzun adı Şehit Kurmay Binbaşı Ufuk Bülent Yavuz İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılında okul binamız iki kuruma ayrılmış, ilkokul ve ortaokul olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

Şehit Kurmay Binbaşı ufuk Bülent Yavuz İlkokulu 906 öğrenci, 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 29 sınıf öğretmeni, 1 memur 5 yardımcı hizmetli ile eğitim öğretime devam etmektedir.

Yayın: 06.12.2012 - Güncelleme: 02.02.2021 19:32 - Görüntülenme: 5836